- Elektrische steps
- fastfuriousscooters.nl
- Informatie
- mobieleproviders.nl
- Telefoon
- Telefoonstore.eu
- Vakantiehuizen
- Marbella villas
- Vrije Tijd
- www.vidaa.nl
- Webshops
- Beste keus refurbished laptop
Apple heeft de wereld veroverd met de iPhone. Ongeveer een kwart van de smartphonegebruikers heeft een iPhone. Dit betekent dat alleen al in Nederland naar schatting 3 miljoen mensen elke nacht hun iPhone aansluiten op de oplaadkabel.
Jij moet een van hen zijn. Als trotse iPhone-houder weet jij als geen ander dat deze oplaadkabels niet goed bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Zelfs als de prijs hoog is, zal de kabel snel breken, vooral bij de verbinding.
Regelmatige vervanging van deze kabels is een groot probleem voor Apple. Alleen al met accessoires bedraagt ​​de kwartaalomzet van het bedrijf 2 miljard euro.
Laadkabels vormen een belangrijk onderdeel van deze omzet. Daarom hoef je niet van Apple te verwachten dat ze sterkere kabels maakt. Met behulp van deze zwakke kabels kunnen ze ervoor zorgen dat je snel geld uitgeeft aan hun producten.
Apple wil dat je gelooft dat hun kabels de beste zijn. Onder het mom van kwaliteitscontrole verdedigen ze hun actieve strategie om exclusieve rechten op de kabelmarkt te gebruiken. Apple beweert dat ze hard werken om je te beschermen tegen verkeerde aankopen. Als de kwaliteit van de originele kabel het hoogst is, zou dat een verheven doel zijn. Maar dat is niet het geval. Het is tenslotte hun opzettelijk zwakke kabel die ervoor zorgt dat je terug blijft komen naar de winkel. Natuurlijk is de originele Apple-kabel duur, wat betekent dat je een goedkopere optie wilt proberen als je een keuze ziet.
Gecertificeerde kabels zijn meestal goedkoper dan originele kabels omdat je niet extra hoeft te betalen voor een mooi logo. Helaas zijn ze niet zo goedkoop als niet-gecertificeerde kabels, maar dit is niet verrassend. De prijs zit niet alleen in de licentiekosten die fabrikanten aan Apple moeten betalen. Deze kabels zijn van goede kwaliteit. Het materiaal is veel sterker dan de originele Apple-kabel. Dankzij dit sterkere materiaal heeft de laadkabel een langere levensduur.
Om te voorkomen dat andere bedrijven deze winst stelen, levert Apple een Lightning-oplaadkabel met een chip. Aan de hand van deze chip kan de iPhone de originele oplaadkabel onderscheiden van andere merken. Apple heeft de licentierechten voor de chip aan het bedrijf verkocht. Deze bedrijven kunnen vervolgens geschikte laadkabels met MFi-certificaten produceren en verkopen.
Fabrikanten die laadkabels zonder deze chip verkopen, zijn tegen door Apple. De telefoon "ziet" dat deze niet-geverifieerde kabels niet de juiste chip hebben, of zelfs helemaal geen chip, en dan krijg je een frustrerende foutmelding. Meestal werkt de kabel niet goed in de verpakking. Als de laadkabel in het eerste geval wel werkt, moet je wachten tot de eerste software-update dit verandert. De software-update verbetert niet alleen het entertainment van iOS, maar stelt de telefoon ook in staat om ongeautoriseerde kabels te herkennen en te weigeren.